Skolbiblioteket

Sundbyskolans bibliotek finns på bottenvåning, till vänster om Vintergatans huvudentré. Biblioteket är en viktig del av skolans verksamhet och utnyttjas maximalt. Här skapas lust till läsning och läraren kan få stöd i arbetet med att träna eleverna att söka, utvärdera och använda information.

I biblioteket finns ca 10 000 böcker, både skön- och facklitteratur. Det finns böcker på flera olika språk, till exempel engelska, arabiska, ryska, grekiska och polska. Eleverna är alltid välkomna att lämna inköpsförslag om de saknar några böcker.

Elever som har någon typ av läshinder har rätt att låna talböcker. De som vill kan få ett eget konto som gör det möjligt att ladda ned talböcker. Kontakta skolbiblioteket eller prata med din lärare om du vill veta mer. Länk till nedladdningssidan: http://www.legimus.se/

Låneregler
Lånetiden är fyra veckor.
Omlån går bra så länge boken inte är reserverad till någon annan.
Böcker som förstörs eller tappas bort ska ersättas.

Länksamling. Här finns internetsidor som du kan glädje av i ditt läsande och skolarbeten:

BOKTIPS:

Barnens bibliotek
Allt om böcker och författare

Barnbokskatalogen
Få boktips av barnbibliotekarier och användare. Du kan betygsätta böcker du läst och få
boktips inom olika genrer.

Stockholms stadsbibliotek
Låna böcker på Stockholms stadsbibliotek. Du kan få boktips, låna böcker och e-böcker.
Under skollov ordnas med program för barn och ungdomar, kolla under rubriken
KALENDER .

SKOLARBETEN:

NE Nationalencyklopedin
I skolans nätverk. Hemma måste du först logga in i Skolwebben eller SLI.

SLI
Se på Mediotekets filmer och använd NE.

Länkskafferiet
Utvalda länkar för skolarbetet

Skolwebben
Kom åt dina skolarbeten hemma